page contents
بلاگپایان‌نامه‌ و مقاله‌نویسی

چگونه توجه خوانندگان را به مقاله خود جلب کنیم؟

کلید موفقیت یک نویسنده، جلب توجه خوانندگان به خواندن مقاله خود است. خواننده تنها زمانی کل مقاله شما را می‌خواند که توجه او را به خواندن جلب کرده باشید.

عناصری در مقاله وجود دارد که موجب جلب خوانندگان به خواندن مقاله تا انتها می‌شود. لازم است تاکید شود زبان دقیق و درست و شیوه بیان مقاله عنصر مهمی برای جلب توجه است.

عناصری که عموما خوانندگان را به خواندن مقاله جلب می کند عبارت‌اند از:

عنوان مقاله

عنوان اولین چیزی است که خواننده قبل از اینکه تصمیم بگیرد کل مقاله را بخواند مشاهده می‌کند. با عنوان خوانندگان باید به دام بیافتند.

عنوان باید جذاب، مختصر و تمام‌نما باشد. سعی کنید مهم‌ترین کلیدواژه ها را در ابتدای عنوان استفاده کنید.

مطالعه مطالب زیر برای انتخاب عنوان مقاله مناسب پیشنهاد می‌شود:

چکیده و کلیدواژه‌ها

بسیاری از پژوهشگران تنها چکیده را می‌خوانند پس چکیده بایستی مسقل باشد. چکیده باید اطلاعات کافی و دقیق از پژوهش شما به خوانندگان بدهد. پس چکیده بدون مقاله نیز قابل درک و فهم است.

یک چکیده خوب باید به این سوالات پاسخ دهد:

  • چه چیزی انجام دادید؟
  • چرا انجام دادید؟
  • یافته‌هایتان چیست؟
  • چرا یافته‌هایتان مهم‌اند؟

انتخاب کلیدواژه های مناسب برای اهداف نمایه‌سازی و جستجو مهم است و بیان کننده مضمون مقاله شماست. دادن کلیدواژه مناسب باعث می‌شود:

  • مقاله شما به آسانی یافت شود،
  • خوانده و استناد شود.

کلمات کلیدی باید خاص مقاله شما باشد.

مطالعه مطالب زیر برای انتخاب نگارش چکیده مناسب پیشنهاد می‌شود:

مقدمه

زمینه چینی برای بیان مساله، ضرورت انجام پژوهش و آنچه بناست انجام شود. مقدمه را قوی شروع کنید. سعی کنید جملات ابتدایی طوری باشند که خواننده را به خود جلب کند. تحقیقات نشان داده 80 درصد خوانندگان بیش از چند خط ابتدایی آن را نمی‌خوانند و آن را رها می‌کنند.

بخش روش‌شناسی و طراحی پژوهش

این قسمت در مقاله های پژوهشی به شرح روش گردآوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها و به طور کل به روش‌شناسی تحقیق می‌پردازد. باید طوری روش‌های بکار گرفته را مکتوب کنید تا شخص دیگری بتواند پژوهش شما را عینا تکرار کند.

یافته‌ها

یافته‌های خود را به روشنی و بصورت داستان وار بیان کنید. یافته‌های خود را براساس پرسش‌های پژوهش خود بیان کنید. در این بخش بحث را انجام ندهید یعنی نتایج را تفسیر نکنید و دلایل را بیان نکنید. فقط نتایج را بیان کنید. به ياد داشته باشيد كه خواننده باید با خواندن این بخش دریابد دستاورد اصلی شما چیست. تصاویر و جداول بهترین روش ارائه نتایج هستند.

بحث

در قسمت بحث، به ارزیابی، دلایل و تفسیر نتایج و اهمیت آنها بپردازيد. نتایج خود را با نتایج مقالات مرتبطی که در پیشینه پژوهش آورده‌اید یکپارچه نموده و نتایج خود را با نتایج آنها مقایسه کنید.

نتیجه‌گیری

نتیجه گیری قسمت آخر متن مقاله شماست. خلاصه مختصری از تاثیر کلی مطالعه و اهمیت آن در حوزه را بیان کنید. کاربردهای نتایج مقاله خود و تحقیقات آینده‌ای که می‌شود انجام داد را بیان کنید.

منابع و ماخذ

منابع و ماخذ بیان کننده اعتبار مقاله شماست و اینکه متهم به سرقت علمی نشوید. همیشه فرمت رفرنس‌ها را با مجله هدف کنترل کنید.

مشاهده بیشتر

دکتر مریم اسدی

اینجانب مریم اسدی دانش آموخته دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی هستم. سال ها فعالیت در حوزه آموزش، پژوهش و تعامل با دانشجویان و پژوهشگران و مشاوره اطلاعاتی به آنها، منجر به شناخت نیازها و چالش های موجود در مسیر فعالیت های علمی- پژوهشی آنان شده است. این امر اینجانب را بر آن داشت تا با دانشی که گردآوری شده است، مشاوره اطلاعاتی به شما عزیزان در زمینه پژوهش و سواد اطلاعاتی بدهم. اگر پرسشی دارید یا نیاز به مشاوره داشتید می توانید از این بستر استفاده کنید. کتابداران کمک خواهند کرد پیشبرد پژوهش تان به سهولت انجام گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا